Sidney Crosby sa opäť pripojil k tímu Pittsburghu

12.01.2012 Celý región

PITTSBURGH 12. januára (WEBNOVINY) - Jedna z hviezd zámorskej hokejovej NHL Sidney Crosby sa stále zotavuje z minuloročného otrasu mozgu.

Kanaďan síce odohral v tejto sezóne osem duelov, no po zrážke so spoluhráčom Chrisom Kunitzom sa u neho opäť objavili príznaky spomenutej zdravotnej indispozície.

Termín návratu kapitána Pittsburghu je aj naďalej neznámy, no 24-ročný center opäť začal s ľahkým tréningom. Crosby sa navyše v stredu pripojil k tímu Penguins vo Washingtone a bude so spoluhráčmi aj v ďalších zápasoch. Urobil tak dôležitý krok pri svojom druhom tohtosezónnom návrate na ľad.

"Trénuje, ale len ľahko. V závislosti od lekárskych testov sa záťaž pri jeho tréningoch mení," povedal tréner "tučniakov" Dan Bylsma a dodal: "Zatiaľ nepoznáme termín jeho návratu do ligy."

V stredu 11. januára Crosby vynechal už štrnásty duel v rade. Kanadská superhviezda prednedávnom rovnako prezradila, že ide o rovnaké problémy, ktoré ho z hry vyradili v minulej sezóne. "Som veľmi opatrný. Musím si byť istý, že všetko bude stopercentne v poriadku, až potom sa vrátim," uviedol Crosby, autor zlatého finálového gólu na ZOH 2010.
 

Vyberte región